A szárnyas napkorong oltalmaz minket
Az Ókori Egyiptom
Tovább

Bemutatkozunk

Ezen a helyen olyan lapokat találsz, mellyel az ókori Egyiptomot szeretnénk bemutatni - egy kicsit másképp. Főleg ismereteinket szeretnénk megosztani, kicsit mélyebben, mint ahogy azt az iskolában tanítják, tudományos szemszögből is hitelesen, de az érdekességeken és saját véleményünkön keresztül. Honlapunk egyes részei folyamatos fejlesztés alatt állnak.

A lapot ketten csináljuk, ÉSzAH, aki egyiptológus, és HoremWeb, aki lelkes amatőrként nem ellenzi a dolgot. :o)

Egyiptom varázslatos történelme mindannyiunknak sokat jelent. Olyannyira, hogy ÉSzAH és HoremWeb barátsága is ott kezdődött a sivatagban. Saját benyomásaink és élményeink is vannak tehát, és az itt szereplő képek nagy részét saját felvételeinkből válogattunk. A fent látható kép viszont David Roberts Denderáról készült nyomatának részlete.

Fontos információk

Webhelyünket Microsoft Internet Explorer  7-tel, Netscape Navigator 8.1.3-mal, Mozilla 1.7.5-tel, Mozilla Firefox 2.0.0.9-cel, Opera 8.25-tel, valamint Slimbrowser, Safari for Windows, Konqueror és Opera for Symbian (S80-as változat) böngészővel teszteljük, a Windows-os változatokat 800*600, 1024*768 és 1280*1024, a Linuxos változatokat 1024*768-as felbontáson. Szándékaink szerint a honlap minden böngészőn megfelelően kellene megjelenjen, de az IE-motoros böngészőknél egy igen alaposan rejtőzködő bug miatt sok oldal nem nyitható meg. A többi böngészőn többé-kevésbé egyformán és megbízhatóan az látható, amit szándékainkban állt megmutatni. :)

Honlapunkon JavaScripteket is alkalmazunk, amelyek azonban nem működnek, ha a böngésződ nem támogatja a JavaScript használatát, vagy te magad letiltottad benne a Java futtatását. Ebben az esetben a honlap egyes szolgáltatásai nem elérhetők. Egyes oldalainkat CSS 2.1 stíluslappal formáztuk.

A honlap három változatban érhető el az alábbi linkeken keresztül. Természetesen a megfelelő link segítségével menet közben is tudsz váltani az egyes változatok között.

Honlapunk változatai- a folytatáshoz válassz felbontást!
> 1024 x 768
Magyarul

Ha legalább 1024*768-as felbontást használsz, és nem idegenkedsz az összetett keretrendszertől, ellenben ki akarod használni a honlap olyan különleges tulajdonságait, mint az állandóan kéznél lévő Kislexikon, használd a nagy felbontású oldalainkat. (Ez a változat már működik 800*600-on is, de helyenként zavaró görgetősávok jelennek meg.)
< 800 x 600
Magyarul

Ha 800*600 vagy kisebb felbontást használsz, vagy idegenkedsz az összetett keretrendszerektől, és inkább lemondasz egyes szolgáltatásainkról, használd a kis felbontású oldalainkat. Honlapunk ezen részét 640*480-as felbontáson próbáltuk ki. Leginkább ez a változat alkalmas palmtop számítógépeken való használatra is.
> 1024 x 768
English
Ha nagy felbontású angol nyelvű oldalainkat szeretnéd megtekinteni, használd az angol nyelvű oldalainkat.

If you want to read our English pages, click here!

Játszók Mereruka sírjának falán - Playing youngs on the wall of Mereruka's tomb